Oferta osoasă insuficientă și implantul ultra scurt

Implantul dentar este în prezent cea mai la îndemână, sigură, rapidă și de durată soluție pentru pacientul care și-a pierdut unul, mai mulți sau chiar toți dinții. Intervenția de insertie a implantului este de scurtă durată, fără durere, iar pacientul își recapătă zâmbetul în doar o zi.

La nivel funcțional, implantul permite masticația fără durere sau disconfort și fără ca ceilalți să sesizeze diferența față de dintele natural.

Din punct de vedere biologic, implanturile pot ajuta la prevenirea atrofiei şi resorbţiei osoase care ar apărea ca urmare a pierderii dinţilor naturali.

Implantul dentar arată ca o rădăcină artificială care ține locul dintelui natural în os și este realizat din titan. În prezent, există o gamă largă de implanturi dentare și sisteme de reabilitare orală prin implanturi dentare, care diferă prin formă, cost, recomandări clinice și tehnologie.

In articolul de astăzi vom trece în revistă implanturile copaSKY ale bredent, precum și bonturile estetice multifuncționale copaSKY elegance, lansate de bredent în decursul anului 2019.

Avantajele implantului dentar copaSKY bredent 

Istoria copaSKY începe de la o realitate prezentă în practica zilnică a medicilor si anume crestele cu resorbție severa. Pornind de la aceasta și prioritizând pe folosirea țesuturilor și biologiei pacientului, cercetătorii bredent și tehnicienii din divizia de research & development au dezvoltat și lansat așa numitul ultra short, un implant de numai 5,2 mm lungime, care se inseră subcrestal.

Rezultatele clinice și stabilitatea țesuturilor periimplantare, însoțite de feedback-ul pozitiv al practicienilor au condus la extinderea gamei și producția de implanturi cu lungimi mai mari și diametre mai mici.

”Noul copaSKY, parte a familiei de implanturi SKY, se integrează excelent în rândul implanturilor produse de bredent medical, iar grație conexiunii mixte conică dar și paralelă, reușește să mențina chiar și mai bine țesuturile moi și dure periimplantare. Similar cu toate implanturile ce fac parte din SKY Implant System, și pentru copaSKY designul filetului și finisajul special al suprafeței facilitează o stabilitate primară ridicată și o osteointegrare rapidă”, explică Dr. Florian Obădan, medic implantolog și Medical Team Leader, unul dintre cele mai importante beneficii ale noului copaSKY.

Cu o linie de protetică în continuă extindere, noul copaSKY are deja în dotare toate componentele necesare încărcării imediate, iar rezultatele clinice arată excelent la 2 ani și jumătate de la începerea lor.

Când se recomandă utilizarea implanturilor ultra scurte

Uneori medicii stomatologi se confruntă cu situații clinice de ofertă osoasă insuficientă pentru inserarea implanturilor dentare endoosoase standard, tradiționale”, explică Dr Dumitru Sîrbu, chirurg oro-maxilo-facial, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, medic-șef la Clinica stomatologică ”Omni Dent”.

Exista mai multe metode prin care acest lucru poate fi suplinit, însă timpul și traumatismul suplimentar, nevoia unei echipe sau unui medic cu experiență în domeniu, precum și costurile finale ale reabilitării nu sunt la îndemâna tututor pacienților.

Implanturile scurte si ultra scurte, precum copaSKY, sunt propuse tocmai pentru a ușura astfel de tratamente și a oferi pacientului un traseu rapid, suportabil și fără durere către dantura nouă.

”copaSKY poate fi utilizat cu succes inclusiv pentru sectoarele laterale ale maxilarelor în cazuri de edentație parțială. Prioritatea noastră este reabilitarea morfo-funcțională a pacientului.  Rezultatele pe termen îndelungat raportate în literatura de specialitate sunt convingătoare, promițătoare și sigure pentru a fi utilizate în practica cotidiană ca o metodă alternativă în reabilitarea pacienților edentați. Acestea sunt întărite și în cadrul unui studiu realizat de către mine pe o perioadă de 5 ani post implantar, publicat în Revista Română de Medicină Dentară”, a adăugat Dr. Dumitru Sîrbu.