Bone augmentation techniques

Bone augmentation techniques

 

Acest curs este orientat  medicilor stomatologi care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile practice despre managementul avansat al țesuturilor dure din jurul implanturilor.

Programul se bazează pe 3 părți:

  • Inițiere în aspectele legate de regenerarea osoasă și managementul țesuturilor dure din jurul implantului. Pe lângă teorie, videoclipurile chirurgicale și abordările interactive ale cazurilor clinice vor fi discutate împreună cu participanții.
  • Live surgery: În cadrul cursului, participanții vor avea ocazia să asiste la Live OP unde vor fi demonstrate tehnici de regenerare osoasă.
  • Hands-On: De asemenea, în cadrul cursului, participanții vor putea aplica în practică tehnicile abordate.

 

PROGRAMUL CURSULUI

Ziua I

Fiziologia osului

Punctele anatomice cheie în abordarea regenerării osoase

Optimizarea volumului osos

Prezervarea alveolară

Clasificarea atrofiilor osoase

 

Ziua II

Planificarea regenerării osoase. Diagnosticul clinic și radiologic

Designul lamboului

Degajarea lamboului

Tehnici de colectare a osului

Materiale de substituție osoase

Membrane

Metode de suturare

Managementul postoperator

 

Ziua III

Planificarea cazului clinic

Analiza OPG/CT

Operație Live

Hands-On

 

Despre Lector

Dr. Giovanni Ghirlanda este absolvent la Universitatea din Roma, unde ulterior și-a continuat activitatea în cadrul Departamentului de Parodontologie și apoi a devenit director adjunct la Departamentul de Histologie din aceeași universitate.

Dr. Ghirlanda a dedicat mulți ani de practică încărcării imediate, implantologiei estetice și managementului țesuturilor moi. Activitățile sale curente sunt legate de chirurgia orală, implantologie și parodontologie. Din anul 2006, cooperează cu grupul bredent în dezvoltarea protocoalelor de tratament pentru intervenții chirurgicale cu încărcare imediată.

Dr. Ghirlanda deține un doctorat în implantologie la Universitatea din Murcia (Spania) și este medic vizitator la Harvard Dental School și UCAM din Murcia. De asemenea, este speaker la numeroase congrese naționale și internaționale, precum și membru activ al Societății Italiene de Osteointegrare (SIO) și autor de articole științifice în literatura internațională.